استقبال از ایده‌های نوآورانه جهت توسعه کسب و کارهای فناورانه، حمایت از اختراعات و ابتکارات حوزه فعالیت رویداد بخش دیگری از رویداد بزرگ بین المللی راینوکاپ ایران است. پرورش ایده های اولیه و کمک به صاحبان آن به منظور صنعتی سازی و تبدیل ایده به محصول از اهداف مهم دانشگاه صنعتی نوشیروانی در برگزاری این بخش می‌باشد. سعی بر آن است تا با مشارکت سرمایه گزاران بخش خصوصی و دولتی از طرح‌های برگزیده جهت ورود به بازارکار و تبدیل محصولات اولیه به محصولات تجاری با رعایت اصول و حق مالیکیت آن‌ها حمایت شده و ایده‌های فناورانه واصله به منظور پاسخگویی به نیازهای صنعتی به کارگرفته شوند.
داوری و ارزیابی ایده‌ها و طرح‌های نوآورانه در دوره‌های کارافرینی و توسعه کسب و کار به منظور انتخاب بهترین ایده‌ها و تشخیص پتانسیل آنها برای تبدیل به کسب و کارهای موفق انجام می‌شود. معیارهای ارزیابی برای ایده‌ها و طرح‌ها از قبل تعیین و برای شرکت کنندگان اعلام می‌شود. این معیارها عموما شامل نوآوری، قابلیت اجرایی شدن، ارزش اقتصادی، قابلیت رشد و توسعه، پتانسیل بازار پذیری و موارد دیگر می‌باشند و هر ایده و طرح براساس این معیارها ارزیابی می‌شود. به طور کلی طرح های واصله در دو بخش1-ایده های نوآورانه برای تولید محصول و توسعه کسب و کار و 2-اختراعات و ابتکارات، مورد بررسی قرار می‌گیرند که جزییات آن در اختیار شرکت کنندگان قرار خواهد گرفت. روند ارزیابی به صورت کلی به شکل زیر خواهد بود:
ارزیابی اولیه: در این مرحله، ایده‌ها و طرح‌ها به صورت اولیه بررسی می‌شوند. معیارهایی مانند مرتبط بودن موضوع ارسال شده با عناوین و موضوعات مرتبط با رویداد، نوآوری، قابلیت عملیاتی شدن، قابلیت بازارپذیری و توجیه اقتصادی مورد بررسی قرار می‌گیرند. ایده‌ها و طرح‌هایی که نیاز به اصلاح یا به اصطلاح پخته شدن برای رسیدن به نتایج بهتر را دارند توسط مربیان و داوران مورد بررسی قرار گرفته و نکات مورد نیاز به صاحبان ایده ها ارائه میگردد. پس از انجام اصلاحان و ارسال مجدد، طرح به مرحله بعدی ارائه می شود.

ارزیابی تخصصی و اعلام نظر: در این مرحله، ایده‌ها و طرح‌های انتخاب شده، توسط تیم‌های تخصصی و متخصصین صنعتی به طور جزئی‌تر مورد بررسی قرار می‌گیرند. در این مرحله، جوانب فنی وکارایی(شامل بررسی فناوری مورد استفاده، روش‌های تولید، قابلیت پیاده‌سازی فنی و دسترسی به منابع و تخصص‌های لازم.)، اقتصادی(شامل محاسبه هزینه‌ها، سودآوری، نقدینگی، قابلیت جذب سرمایه‌گذاری و مدت زمان بازگشت سرمایه است) و فرصت‌های بازار(شامل بررسی بازار هدف، نیازهای مشتریان، میزان رقابت در صنعت مربوطه، راهبردهای بازاریابی و قابلیت تولید و اجرای طرح) بررسی می‌شوند. معیارهای دقیق و مشخص برای ارزیابی به کار گرفته شده و نتایج ارزیابی به صورت کمی یا کیفی ثبت می‌گردند. ایده‌ها و طرح‌ها به لحاظ تیم اجرایی پشت ایده و طرح نیز مورد ارزیابی قرار می‌گیرد که شامل تجربه، تخصص و تعهد اعضای تیم است. داوران با تحلیل این عوامل می‌توانند ایده‌ها را ارزیابی کرده و بهترین طرح‌ها را انتخاب نمایند.
موضوعات مورد نظر در بخش دریافت و رقابت اختراعات و ایده های نوآورانه توسعه کسب و کار به صورت کلی در زیر آمده است.(البته با توجه به گستردگی کاربرد هوش مصنوعی محدود به موضوعات زیر نیست). مبنای داوری بر اساس طرح‌های واصله در حوزه موضوعات زیر است:
✔ مدل های زبان بزرگ و سایر مدل های پایه
✔ برنامه های کاربردی هوش مصنوعی در مقیاس بزرگ: توصیه کننده‌ها (Recommenders)ابزارهای پیش بینی، بینایی کامپیوتر، NLP، برنامه های گفتاری و غیره.
✔ ابزارها و پلتفرم های توسعه دهنده: به ویژه راه حل های منبع باز (یا هسته باز)
✔ موضوعات در حال ظهور: همسویی و هوش مصنوعی مسئول. حریم خصوصی، امنیت و حاکمیت در هوش مصنوعی؛ مقررات هوش مصنوعی؛ هوش مصنوعی داده محور؛ داده های مصنوعی؛ پایگاه های داده برداری، فراداده هوش مصنوعی
✔ کاربردهای صنعتی هوش مصنوعی
✔ هوش مصنوعی در پزشکی
✔ هوش مصنوعی در صنعت نظامی
✔ هوش مصنوعی در بازار
✔ هوش مصنوعی در کشاورزی و صنایع مرتبط

 

❗حمایت‌هایی که از طرح‌های فناورانه، ایده و اختراعات برگزیده رویداد صورت خواهد گرفت :

۱-حمایت ویژه از ایده‌ها جهت تبدیل به محصول ، توسعه، کارآفرینی و … در قالب وام قرض‌الحسنه، معرفی به سرمایه گذار و…

۲-حمایت در قالب کسری خدمت وظیفه ( به شرط دارا بودن شرایط و پس از داوری مجدد)

 

تقویم اجرایی

شروع ثبت نام و ارسال طرحها و ایدههای نوآورانه 1 مرداد الی 11 آبان ماه 1402
مهلت ارسال طرحهای اصلاح شده 13 آبان ماه 1402
اعلام نتایج و ثبت نام قطعی 15 آبان ماه 1402
حضور برگزیدگان در بخش نمایشگاهی الی 26 آبان ماه 1402